Från förlagets hemsida: mitthjärtaDen 22-åriga konditorn Chavve är antagligen den ensammaste romantikern på hela Södermalm. Efter tre år i storstaden har han fortfarande inte lärt känna någon och varje kväll slutar i ensamhet med stora bakverk framför filmen Titanic. På andra sidan vattnet bor Pontus kvar i pojkrummet hos sin brokiga familj. Skådisdrömmarna har bleknat, tillsammans med allt det där andra som skulle bli framtiden, och har ersatts med hypokondri och tvångstankar.
När en dejtingapp kopplar samman killarna blir de snabbt en del av varandras liv, och Chavve verkar äntligen ha hittat det han sökt efter så länge. Men Pontus liv kraschar, och allt som blev så bra är plötsligt borta. Fast Chavve tänker inte ge upp så lätt. Och han har en plan.

Mitt hjärta går på av Christoffer Holst kom ut i september 2015. Christoffer Holst är en svensk författare som till vardags arbetar som redaktör på ett livsstilsmagasin. Mitt hjärta går på är hans debutroman.

Jag hade läst om den här boken på flera bloggar och ju mer jag läste desto mer intresserad blev jag. Förlaget var vänligt nog att skicka ett recensionsexemplar.

Mitt hjärta går på är en mycket vacker och finstämd skildring av kärlek. Såväl kärlek mellan två älskande som kärlek mellan föräldrar och barn. Christoffer Holst har ett fint språk och är mycket skicklig på att teckna människor med fel och brister så man ändå tycker de är vackra personer. De bräckliga människorna är beskrivna med en fingertoppskänsla. Det är även en fin humoristisk ton genom hela boken, baserad på personernas självironi.

Mitt hjärta går på är en beskrivning av kärlek och då är det befriande att det är känslorna och reaktionerna som får stå i centrum. Dessutom så låter han psykisk ohälsa få ta plats, utan att det blir en problematisering. Överhuvudtaget så låter han bli att problematisera, personerna får vara sig själva. Berättelsen blir ärlig, eftersom det besvärliga beskrivs naturligt. Jag gillar både Chavve och Pontus, och även Pontus föräldrar och syster. De är verkliga med en stark omtanke om sina medmänniskor utan att de gör en stor grej av det. Det är heller ingen nackdel med alla referenser till härliga romantiska komedier på film!

Jag vill definitivt läsa mer av Christoffer Holst, för vi behöver bra svensk feelgood!

Omdöme: Välskriven, charmig och humoristisk svensk feelgood.
Betyg: 5

Bloggat om boken har Bokhuset, Beas bokhylla, Maddes bokblogg, hyllan och Enligt O.

Mer om boken kan du läsa här och här.
Förlag: Bokfabriken

Mitt exemplar var ett recensionsexemplar från förlaget. Tack för det!
Utläst 25 januari 2016.