Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Veckans tema är Tro, hopp & kärlek (en av varje)

Det här temat var verkligen inte det enklaste. I alla fall inte Tro och Hopp. Hur sjutton ska jag tolka det och hitta bra exempel? Till slut landade jag i de här tre. Alla tre har fått högsta betyg av mig.

  1. Tro. Allt för din skull av Christina Stielli handlar om Karoline som växer upp i ett hem där tron betyder allt. En bok som jag blev väldigt upprörd av att läsa, och som jag tyckte var mycket bra!
  2. Hopp. Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson är en hemsk och gripande berättelse, men det finns också något starkt och hoppfullt i den.
  3. Kärlek. Mitt hjärta går på av Christoffer Holst. Fint och berörande om kärleken mellan Chavve och Pontus. Christoffer Holst förstår att skriva om kärlek.