Mindfulness för losers av Christoffer Holst

Från förlagets hemsida:mindfulnessforlosers Du kan ta tjejen ur Heta nätter, men du kan inte ta Heta nätter ur tjejen.
Pamela Perssons liv är inte precis perfekt. Hon är 27 år och bor fortfarande hemma i källaren hos sina föräldrar i den jämtländska byn Solvik. Jobbet på frisörsalongen Hot Clip ger varken nog med pengar eller stimulans och alla människor i byn, inklusive hennes gamla tjejkompisar, ser ner på henne efter hennes medverkan i dokusåpanHeta nätter.
När Pamelas största intresse i livet, den amerikanska skådisen Wade Crust, är på väg till Stockholm för en filminspelning ser Pamela sin stora chans. Hon måste fly från allt som är mörkt i Jämtlands skogar till allt som glimrar i storstaden.
I Stockholm träffar Pamela den mopedåkande muskelbyggaren Sebbe och den nästan diplomerade mindfulnesscoachen Gloria. Samtidigt som det amerikanska stjärnbesöket närmar sig kryper allt hon lämnat i Solvik tätt inpå. Och frågan är vad Pamela egentligen letar efter?

Mindfulness för losers av Christoffer Holst kom ut nu i september 2016. Christoffer Holst är en svensk författare som till vardags arbetar som redaktör på ett livsstilsmagasin. Han debuterade 2015 med Mitt hjärta går på, och Mindfulness för losers är hans andra bok.

När jag läste Mitt hjärta går på tidigare i år så blev jag verkligen betagen – det var riktigt bra svensk feelgood. När jag såg att Mindfulness för losers skulle komma ut så åkte den snabbt upp på önskelistan. Förlaget var vänligt nog att skicka ett recensionsexemplar.

Mindfulness för losers är en charmig och lättläst bok. Precis som i Mitt hjärta går på så är det slående hur Christoffer Holst lyckas beskriva en rad personligheter med sådan värme att jag är villig att acceptera precis vad som helst. Alla får vara som de är, och så är det inget med mer det. Tonen är humoristisk och Pamela relativt självironisk.

Mindfulness för losers är fylld med nutidsreferenser, i synnerhet så får vi en snabb inblick i medievärlden, kryddad med en del kändisar, och många nutidsfenomen som dokusåpor och mindfulnesskurser. Pamela kommer från en liten ort i Jämtland, men förutom att Solvik är ett litet samhälle, med det lilla samhällets för- och nackdelar, så finns det tyvärr ingenting som för mig är särskilt jämtländskt i boken. Utom en underhållande beskrivning av ett ”norrländskt ok”.

Trots de varma beskrivningarna så fastnar jag aldrig för personerna. Pamela är lite svårgreppad och Gloria och Sebbe blir mer statister i Pamelas show. Berättelsen går för snabbt fram och är tunnare än i Mitt hjärta går på. Historien fastnar inte men feelgoodkänsla ger boken ändå, den är mysig och behaglig att läsa.

Jag vill definitivt läsa mer av Christoffer Holst, för humoristisk svensk feelgood är aldrig fel.

Omdöme: Charmig och lättläst svensk feelgood om att vara sig själv
Betyg: 4-

Mer om boken kan du läsa här eller här.
Förlag: Bokfabriken

Mitt exemplar var ett recensionsexemplar av förlaget. Tack för det!
Utläst 14 september 2016.

6 kommentarer

  1. Jag har varit jättesugen på den här sedan jag läste Mitt hjärta går på, men tappade sugen nu i slutet av sommaren av någon anledning. Vi får se om jag kommer till den så småningom.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.