toptentuesdayI veckans Top Ten Tuesday så har The Broke and the Bookish valt temat: Top Ten Books At The Top Of My Summer TBR List

Jag har tänkt mig att i alla fall i juli ska jag enbart lustläsa, dvs inte planera så mycket i förväg. Men det finns ändå böcker som jag ser fram mot att läsa i sommar. Några av dem har jag redan nämnt i en tag för ett tag sen, så det blir lite upprepning.

1. Nu ser du mig av S J Bolton fick jag av förlaget som e-bok och eftersom jag tänker utnyttja min läsplatta i sommar så hoppas jag kunna läsa den.

2. Onda flickor av Alex Marwood. Ett recensionsexemplar som kom överraskande från Modernista och som jag verkligen vill läsa.

3. Torka aldrig tårar utan handskar. 3. Döden av Jonas Gardell. Ska komma ut i sommar sägs det.

4. I farans riktning av Viveca Sten. Deckare hör sommaren till.

5. Du går inte ensam av Mari Jungstedt. Se punkt 4.

6. Kungarnas krig av George R R Martin. Jag var inte överförtjust i ettan men eftersom jag nu är den enda i familjen som inte läst tvåan så funderar jag på det. Och dessutom vill jag ju se säsong 2…

7. Någon bok av Sarah Dessen. Dottern har alla som kommit ut på svenska (och två på engelska), men vilken jag ska läsa har jag inte bestämt än. En ungdomsbok passar nog bra på sommaren.

8. Sharp objects av Gillian Flynn. När jag läst den har jag läst alla hennes böcker.

9. Sommerperler 2013 är en samlingsvolym på norska med noveller av kvinnliga författare. Med den titeln så borde den väl läsas på sommaren?

10. Little Bee av Chris Cleave. Vet inte hur länge jag varit sugen på att läsa den, men nu känns det som om det är dags. Pocket funkar bra på stranden.