Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Idag så handlar Hett i hyllan om en bok som kom hem till oss i juni 2019. Från maj 2019 dök det upp hela nio böcker i Hett i hyllan. Vi får se hur många det blir från juni. Först ut är en bok från Polaris: Papa av Jesper Stein. Jag har rätt många olästa böcker av Jesper Stein i hyllan, och även om han är med både i min Boktolva och Hett i hyllan utmaning lär det dröja innan jag läser den här. Tror jag. Det är den femte boken i serien om Axel Steen. Jag har tidigare i Hett i hyllan visat upp del tre och fyra i den här serien som är olästa. Del ett och två har jag inte. Så kanske kanske ska jag börja på del tre. Vi får se.

På ett hotell i Berlin träffar den albanske maffiahantlangaren Bashkim en skräckinjagande dansk gangster. Droger och pengar byter händer och de avtalar om en ny transaktion med en stor mängd vapen. Säljare är den ryske maffiabossen Papa och köpare colombianska FARC. Samtidigt länsas 143 bankfack i en källare vid Nørreport i Köpenhamn. Kriminalinspektör Vicki Thomsen ska lösa brottet, men blir från första stund motarbetad av sina manliga kollegor på stöldroteln. Ingen känner till bankfackens exakta innehåll, men det står snart klart att dådet har koppling till ryska kriminella.