Helgfråga v. 20: Sämsta läsmånaden & Bokbloggsjerka 19-22 maj: Vad läser jag nu

I veckans helgfråga frågar MiaVilken är din sämsta läsmånad och varför tror du det är så? Bonusfråga: Vad läser du just nu?

Sen jag började blogga och började föra statistik så har det varit februari. Kortaste månaden kanske helt enkelt? Förra året var det dock juni, då flyttade vi från hus till lägenhet och det fanns noll tid för läsning kändes det som. I år så var det dåligt flera månader i rad i början av året, var så jättetrött hela tiden. Trötthet, mycket på jobbet och tid, detta eviga problem, avgör.

Tillägg: Även Annika frågar i sin BokbloggsjerkaDenna vecka blir det en suuperlätt fråga: vad läser du just nu? Så här kommer det kombinerade svaret:

Jag läser Kongens Nei av Alf R Jacobsen. Vi såg filmen i söndags, boken är en hyllvärmare och Boktolva, så jag passade på när jag kände mig inspirerad. Trots alla recensionsexemplar…

17 kommentarer

  1. Hur mycket annat man har att göra påverkar läsningen väldigt mycket. För min del så beror det mycket på hur många helger jag jobbar, då brukar jag inte alls hinna läsa något.

    Gilla

  2. När man har mycket annat runt omkring sig så brukar det inte bli så mycket läst, det är nog det som styr. Inte någon speciell månad. En flytt är ju extra jobbig, både psykiskt och fysiskt.

    Gilla

  3. Skulle jag gå tillbaka och kolla så skulle nog när vi flyttade i hus, när barnen är födda osv vara då jag fått minst läst… Men sommaren tränar jag och tävlar så mycket med hundarna och när man är hemma ska man ta hand om trädgård och fixa med huset och sen alla äventyr med barnen 🙂

    Gilla

  4. Jag för ingen statistik över min läsning, men tror att jag vanligtvis läser mycket på sommaren och hösten. Men så blir det inte den här sommaren.

    Gilla

  5. Omständigheterna, jobb och annat påverkar läsningen och februari är en månad som det ofta blir mindre läst, den är ju lite kortare också 😉

    Gilla

  6. För ganska länge sedan läste jag att det som är mest psykiskt påfrestande för en människa är en nära anhörigs dödsfall, skilsmässa och sedan flytt i den ordningen. Jag kan tänka mig att det stämmer ganska bra. Även om man ser fram emot att flytta är det väldigt mycket jobb med att packa ned, flytta och packa upp. Jag avskyr det. Jag förstår att det inte blev mycket läst för dig under flyttperioden.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.