Bokbloggsjerka 7-10 april: Bokserier

Efter att precis ha landat på hemmaplan efter en veckas semester griper jag mig an Annikas Bokbloggsjerka. Idag lyder frågan: Bokserier kan pågå i en hel evighet. Vad tycker du om det?

På sätt och vis gillar jag bokserier som håller på ett tag, men det krävs ju också att författaren kan upprätthålla en viss nivå. Hittills har jag inte stött på en serie med mer än tio böcker som jag tyckt hållt toppkvalitet rätt igenom. Men en del som ligger en bit över tjugo böcker fortsätter jag läsa ändå, och ibland är svackan tillfällig. Mest deckare förstås. Det är faktiskt något speciellt att ta upp årets bok i en serie som man följt väldigt länge. I veckan har jag läst både Anna Janssons senaste och Mari Jungstedts senaste. Mitt svar blir alltså… nja?

15 kommentarer

  1. Ja, deckare blir ju ofta väldigt långa serier. Jag har läst några böcker av just Anna Jansson som du nämner i inlägget, och jag skulle absolut inte säga att hon är dåligt, men det är väl inte riktigt topp heller.

    Gilla

  2. Mari Jungstedt läser jag ju fortfarande, även om jag tycker de senaste böckerna har varit nästan dåliga. Har dock inte läst den allra senaste än, men jag hoppas den är bra för annars vet jag inte riktigt hur jag ska göra 🙂

    Gilla

  3. Nej, jag hoppar hellre in och läser en bok då och då i en serie om det slumpar sig. Både Jungstedt och Jansson har jag läst 2-3 böcker av och det har funkat bra. Men jag skulle inte orka läsa hela deras eller andras deckarserier. Men sen läser jag ju inte deckare sådär jätteofta heller.

    Gilla

  4. Jag plöjde igenom hela Cilla och Rolf Börjlinds serie med start i Springfloden. Efter fyra böcker undrar jag hur de skall kunna få till en femte del i serien som håller samma kvalitet. Jag kommer absolut att läsa nästa del om den kommer, men jag är tveksam till hur de skall kunna fortsätta att skapa personlig utveckling hos karaktärerna så att det inte känns som en upprepning. Anna Janssons artonde bok om Maria Wärn hoppade jag rakt in i och gillade. Men jag hade å andra sidan inte läst någon bok alls av henne tidigare.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.