CHRISTMAS-001Bild: Clip Art

Jag älskar ju enkäter och tar ofta sådana från andra bloggare. Men nu fick jag lust att sno ihop en ganska basal julenkät, säkert inspirerad från liknande tidigare år. Är det någon som vill låna den så är det förstås fritt fram 😀

Finns det någon speciell bok du önskar dig? Eller är du en sådan person som har en lång lista på böcker? Vilken står i så fall överst på listan? Och i vilket format önskar du få boken?

Jag kan inte låta bli att önska mig böcker. Många… Högst på listan står i år en ganska kort sak – The Grownup av Gillian Flynn. Jag ville läsa den på engelska, hade tänkt beställa den när den kom ut men det blev inte av. Alla böcker jag önskar mig är i första hand i ”pappersformat”.

Finns det något annat bok/läsrelaterat som du önskar dig?

Jag har helt enkelt skrivit upp vad som helst från The Literary Gift Company.

Nu är det här innan jul och man vet ju aldrig vem som läser bloggen – men finns det någon bok du kommer att ge bort i år? Eller finns det någon du skulle vilja tipsa om?

Det har inhandlats en del böcker, men det är bara en som jag tänker nämna här, för mottagaren läser definitivt inte min blogg.  Det är Tillbaka till Black Rabbitt Hall av Eve Chase. Jag har inte läst den själv så det blir lite av en chansning. Skulle jag rekommendera någon så skulle det få bli När hundarna kommer av Jessica Schiefauer.

Har du planerat din julläsning, eller får det bli som det kommer?

Det har varit tradition några år nu att jag läser en Ken Follett och jag har precis börjat med Evighetens rand. Men efter det så hoppas jag ju ha tillgång till en massa nya spännande böcker, så någon mer planering blir det inte.

Det sägs att julen inte bara innebär läsande (vem sprider sådana rykten?) – vilken jultradition är viktigast för dig? Eller är det skönast att inte följa några traditioner alls?

Hela julafton är en räcka traditioner för oss som vi själva valt under årens lopp och jag gillar det. Barnen är vid det här laget tonåringar, men julklappsutdelningen är fortfarande rätt stort fokus. Men jag väljer nog jullunchen ändå – den skulle jag sakna!

Knäck, kola, ischoklad, mintkyssar, skumtomtar… – är det något julgodis som du inte kan motstå?

Jag är svag både för knäck, kola och ischoklad. Kanske allra mest knäck. Min räddning är att de är så små.

Har ni gran eller skippar ni det? Plast eller äkta vara?

Det inhandlas gran här, och det ska vara äkta vara. Sen kläs den dagen innan julafton.

Finns det något som du gärna gör under julen som du ser extra mycket fram mot?

Trots alla traditioner så är det nog juldagen jag ser allra mest fram mot. Då brukar vi i lugn och ro ägna oss åt varandra och julklappar. Vi läser, spelar spel, bygger pussel eller gör vad presenterna ger inspiration till och vad vi har lust med.

Så där – är det någon som har lust att haka på så får ni som sagt var gärna göra det. Extra kul om ni lägger länk i kommentarsfältet 🙂