ensmakebitSöndag – slutet på en utmattande vecka. Jag har verkligen varit trött den här veckan. Helt slut. Helgen har mest ägnats åt julklappar. Uttröttande det också men det är roligt att ge presenter. I dag ska vi ut en ny vända i affärerna, och så står det städning på agendan. Och lite adventsfika. Tänk att det redan är tredje advent.

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Jag har precis börjat läsa Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk men redan kommit en bra bit. Den har ju redan kommit ut i översättning men jag valde att köpa den i Oslo när vi var där tidigare i höstas. Norsk krim!

Smakbiten kommer från sid 15. Jag har valt att ta bort slutet på sista meningen för att undvika spoilers 😉

Han ble stående på stien og rope litt, men nytteløst. Han kastet sigaretten, og begynte dethengerenengelå kravle seg opp skråningen  i retning der hunden hadde forsvunnet. Jævla kratt og greiner og steiner og stubber, og ikke hade han tatt på seg støvler heller, bare vanlige sko. Den lille vennligheten han for noen sekunder siden hade følt for bikkja, ble erstattet av hat igjen, den helvetes jævla dyret, han skulle tatt med seg flaska likevel, en liten slurk bare, for å bli kvitt kvalmen, og den jævla hodepinen, tillbake for fullt nå.
”Lady!”
Noen hundre meter lenger oppe ble han stående helt stille. Hunden lå i en liten lysning, helt rolig på bakken. Og det var da han oppdaget…[…]