Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då har vi kommit till juli 2020 och ska kika på olästa böcker från den månaden. Det verkar faktiskt bara var en enda bok! Jag hade registrerat mig på Omnible då, och skrev recensioner. Det innebar att man också deltog i utlottningar och i en sådan så vann jag Sovsågott av Anders Roslund. Det är en bok jag läst mycket gott om, och gärna skulle läsa. Att den står oläst är för att jag då hittade att den var del 10 i en serie. Eller är det del 5 som det står på andra sajter? Jag blir inte klok på hur man räknar här. Det verkar ha att göra med Ewert Grens som förekommer i flera serier. Vad säger ni? Och behöver man läsa tidigare delar? Kanske det oavsett är så att jag bara får bestämma mig för att strunta i tidigare delar…

De var båda fyra år när de försvann samma dag. Nu sörjs de på samma kyrkogård i var sin grav.
Men varken flickan under det vita träkorset eller flickan som heter Linnea finns i sina kistor.
För att förstå hur de hör ihop måste kriminalkommissarie Ewert Grens och infiltratören Piet Hoffmann besöka den mörkaste av mörka världar och utkämpa sitt hittills svåraste, skitigaste, farligaste uppdrag.