Tisdagstrion v. 26: Sommartider

Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 26 är: Sommartider

Det har ju verkligen gått från en ganska kall vår till högsommar direkt vad gäller värmen. Det finns gott om böcker om sommaren. Här kommer mina tre. I minst två av dem är det varmt. Mycket varmt.:

  1. Sommaren utan regn av Maggie O’Farrell utspelar sig den extremvarma sommaren 1976 i Storbritannien. Statistiken visar att Heathrow hade över +30 grader 16 dagar i sträck, och i 45 dagar var det ingen nederbörd.
  2. Svart sommar av Maria Lang utspelar sig en varm svensk sommar på 60-talet. I Skoga förstås.
  3. Sommaren med Ava av Anna Lönnqvist är en mysig svensk sommarfeelgood.

15 kommentarer

  1. Maria Lang har jag varit sugen på flera somrar på rad, då de känns som riktiga sommarböcker. Synd att sommaren är så kort och att böckerna är så många.

    Gilla

  2. Hmm, har jag läst Svart sommar? Var ju så himla länge sedan man läste Lang, blivit ett par omläsningar under senare tid dock. Tack för tips!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.