Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Det är Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna.

Den här veckan har varit omtumlande och spännande. I måndags blev det (äntligen) officiellt att jag fått nytt jobb. Samma fina arbetsplats, men en ännu mer utmanande chefsposition. Jag börjar 1 maj men jag har redan börjat introduceras. Förhoppningsvis hinner jag fortsätta läsa och blogga i samma omfattning, men jag är inte helt säker eftersom jobbet kommer att bli mer energislukande. Den här veckan blev det inte mycket läst, men igår kunde jag varva ner med läsning, så jag hann läsa ut Little Fires Everywhere och börja på ett recensionsexemplar: Slaktaren av Gabriella Ullberg Westin. Morden i Hudiksvall är en av mina favoritserier och jag har sett fram mot den här boken!

Smakbiten är de första raderna i boken:

”Han var en knarkare, och knarkare tar överdoser.”
Stina Olsdotter stirrar på kvinnan som sitter mitt emot henne med vattniga, rödsprängda ögon. ”Var det så de sa?”
Kvinnan nickar och sluter ögonen.
På bordet mellan dem ligger Stinas mobil och spelar in varje darrande andetag under deras samtal. Ilskan bubblar inom Stins. Den hotar att explodera, men hon tvingar sig själv till lugn. 
”Vet du egentligen vad de där männen är kapabla till?” Kvinnan flämtar till och spänner ögonen i Stins.
”Vill du berätta?”