En smakebit på søndag – Krokas

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Veckans smakbitar har inte kommit upp ännu. httar ni här.

Veckan som gått var intensiv och den kommande veckan blir ännu värre. Då gäller det att komma ihåg att andas. Inte så lätt för det finns en del att göra på helgerna, som tidig tvättstuga idag… Men förhoppningsvis kan jag hinna läsa en del också. Igår gick jag ner på stan för bokhandelns Höstboksfestival. Målet var främst att lyssna på Elin Olofsson, som pratade om sina böcker. Alltid lika intressant och trevligt. Med mig därifrån fick jag också hennes nya bok, signerad och allt.

Som av en händelse så läste jag ut Stora stygga vargen igår och då unnade jag mig att börja på Krokas. Den utspelar sig i Krokom 1949, dit den tyska kvinnan Uli Hartmann kommer. Hon är på jakt efter Elsa Pettersson, och med sig har hon en bunt brev.

Här kommer en smakbit från de första raderna i boken:

Perrongen var kall under fötterna. Skorna var hennes enda par och de hade så tunna sulo. Kappan däremot var varm och hon hade suttit med den på hela resan, så nu var hon blöt av svett under armarna.
Uli tittade mot stationshuset för att se om det fanns något hotell i närheten, men hon såg inget. Hon skulle bli tvungen att fråga någon.

 

12 kommentarer

  1. Jag har ju inte läst något av henne, än, men jag har faktiskt skaffat mig en av hennes böcker bara för att kolla in den här författaren som du är så glad i 🙂

    Gilla

  2. Så hyggelig med Høstbokfestival, det vil jeg også være med på 🙂 Og signerte bøker er alltid ett pluss. Jeg er så heldig at jeg har en hel hylle med signerte bøker, men av og til har jeg følt meg litt pågående når jeg ber om autograf. Jeg har aldri oppfattet noen forfatter sur eller noe slik og jeg vet at de får dette spørsmålet hele tiden. Det er likevel som jeg er redd for å ta av tiden deres 🙂 Huff, flaut!
    Ha en riktig fin lesesøndag!

    Gilla

Lämna ett svar till Helena, MsHisingen Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.