Tjugoåttaåriga Sara Lindqvist från Haninge arbetar i bokhandel, och det finns inget bättre tycker hon än att försvinna in i böckernaslasarnaibrokenwheel värld. Genom det gemensamma intresset böckerna får hon kontakt med Amy Harris som är sextiofem och bor i Broken Wheel i Iowa. De börjar brevväxla, först om böcker men sedan om allt möjligt annat. Så blir Sara arbetslös och i samma veva bjuder Amy in henne till Broken Wheel. Det är bara det att när Sara väl kommer fram så visar det sig att Amy just dött. Så står Sara där ensam och invånarna tycker det är självklart att hon ska bo i Amys hus så hon bestämmer sig för att stanna ett tag. För att Sara ska ha något att göra så öppnar de tillsammans en bokhandel med Amys böcker, som Sara ska sköta. För första gången får hon riktiga vänner, men hon kan ju egentligen inte stanna. För hon skulle ju bara vara kvar i Broken Wheel ett kort tag. Då kommer hennes vänner på hur de ska ordna så hon kan stanna.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald kom ut 2013. Katarina Bivald har arbetat i bokhandel och älskar böcker. Hon debuterade med Läsarna i Broken Wheel rekommenderar som sålts till 12 länder.

Den här boken är en feelgoodbok som i media och på bloggar lyfts fram som en bra bok. I och med att jag gav den till maken i födelsedagspresent så stod den i vår hylla och väntade. Fjortonåriga dottern har redan läst den flera gånger, och sa att det kan vara den bästa bok hon någonsin läst. Så nog hade jag stora förhoppningar!

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är verkligen en feelgoodbok som en sådan ska vara. Mysig, småputtrig, charmig. Och så handlar den ju om böcker och för en boknörd så är det verkligen ett stort plus! Det finns gott om referenser till litteratur, och diskussioner om böcker. Inte bara böcker som man ”ska läsa” utan böcker som folk verkligen läser. Saras och Amys kärlek till litteratur och böcker lyser igenom, och det är framförallt det som gör att jag tycker om den här boken.

Språket i boken är bra och fungerar för att berätta historien. Hela strukturen och uppbyggnaden är väldigt influerad av feelgood från USA, det är nästan svårt att komma ihåg att det här är skrivet av en svensk författare. På något sätt så påminner det mig om boken Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är feelgood och i och med det är det relativt förutsägbart vad som ska hända. Det kan vara både skönt och lite tråkigt. Tyvärr så känns karaktärerna stereotypa, de fastnar inte och känns inte sympatiska som de borde. Förutom att jag känner igen mig i Saras kärlek till böcker så är det ingen av dem som jag tar till mitt hjärta. Boken är också något lång och jag har svårt att hålla samma intressenivå hela vägen. Kanske för att man anar hur det ska sluta?

Det här är en bok som ska läsas när man vill ha något som är avslappande, mysigt och snällt. En lovande debut av Katarina Bivald.

Omdöme: Mysig svensk feelgood om kärlek till böcker och vänskap.
Betyg: 4-

Bloggat om boken har också hyllan, och dagarna går, Beas bokhyllaBloggbohemen och En bok om dagen.

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus.
Förlag: Månpocket/Bokförlaget Forum

Mitt exemplar lånade jag av maken.
Utläst 28 juni 2014.