Monika på Bokföring enligt Monika har taggat mig i ett inlägg. Det hela började hos Ewa K hos Holavedsbrudar vars blogg fyllde tre år, och hon skrev om varför hon började blogga. Nu skickas frågan ”När och varför började du blogga?” vidare i bokbloggarvärlden.

Ni som läser här vet att jag har svårt att fatta mig kort. Så här kommer hela historien.

Jag har alltid tyckt om att skriva men egentligen som vuxen inte haft några större ambitioner med skrivandet. När barnen var små så började jag skriva på en sida som hette babyfriends, för att sedan övergå till en blogg om vårt vardagsliv som jag kallade BLott-en-Blogg. Där skrev jag några år, men i slutet av 2010 så började jag känna att det var svårt att skriva privat utan att lämna ut andra människor. Så jag började fundera över en mer nischad blogg. Frågan var bara vilket tema?

Eftersom litteratur alltid varit ett av mina stora intressen så började jag i januari 2011 att blogga om böcker och läsande på den här bloggen. Till att börja var det sporadiskt, men när min pappa blev sjuk (och sedan dog) så la jag ner den privata bloggen och fokuserade helt på bokbloggen. Min pappa och jag diskuterade alltid böcker och litteratur när vi träffades, det var ett av våra gemensamma intressen, och jag ville fylla det tomrummet. Föga anade jag vilken stor del den här bloggen skulle bli av mitt liv!

Det som är absolut roligast är de nya kontakter jag knutit med andra bokbloggare och andra läsintresserade. Det är också roligt med de förlag och författare som jag kommit i kontakt med under de här åren. I mitt tycke är bokbloggare ett generöst släkte och det förekommer ett väldigt begränsat antal ”nättroll” (jämfört med föräldraforum där jag hängde många år). Genom bokbloggandet så har jag hittat fler (även i min närhet IRL) som är lika boknördiga som jag och som jag kan ha diskussioner om litteratur med.

När och varför började du blogga?
Jag skickar frågan vidare till Johannas deckarhörna, Annas bokbord och Bokfrossa