Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 9 är: Bibliotek, bokhandel eller bokcirkel i boken

Härligt tema. Lär bli många böcker på läslistan 🙂 Jag väljer tre böcker om bokhandlar av olika typ.

  1. Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck. Given kandidat den här veckan eftersom jag intervjuade författaren igår 🙂 . Charlotte har just blivit änka när hon får ett besked att hon ärvt en bokhandel i London. Hon åker dit för att sälja bokhandeln och huset. Riverside Bookshop är konkursmässig och personalen minst sagt excentrisk. Men Charlotte blir kvar mycket längre än hon tänkt sig och blir alltmer förtjust i både bokhandeln och personalen.
  2. Drömbokhandeln av Laurence Cossé. I Paris har Francesca och Ivan öppnat bokhandeln Au Bon Roman med en speciell inriktning. De säljer bara bra romaner. Francesca är en arvtagerska med italienskt påbrå som brinner för litteratur. Ivan har arbetat i bokhandlar tidigare, och älskar böcker. En topphemlig kommitté hjälper dem att välja ut de allra främsta mästerverken. Konceptet visar sig vara oerhört provocerande och väcker stor uppmärksamhet i media. De får också motta hot som snart eskalerar.
  3. Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald. Tjugoåttaåriga Sara Lindqvist från Haninge arbetar i bokhandel, och det finns inget bättre tycker hon än att försvinna in i böckernas värld. Genom det gemensamma intresset böckerna får hon kontakt med Amy Harris som är sextiofem och bor i Broken Wheel i Iowa. De börjar brevväxla och Amy bjuder in henne till Iowa. Väl där öppnar Sara en bokhandel.