Det finns en oändlig mängd ”tags” ute i cyberrymden. Hos ZeZee with Books hittade jag den här men den kommer från Always Trust in Books. Det är en redigt lång, men den handlar ju ändå om bokbloggande!

The last three books you read?
Om jag inte räknar den jag läser nu utan de tre senaste jag läst ut så blir det To Bed the Baron av Emma V Leech, Effektfull : detaljerade studier av ledarskap – så ökar du effekten av din tid av Simon Elvnäs och Onda drömmar av Anna Jansson. Som ni ser en härlig blandning av genrer 😉

Spoilers or spoiler free?
Lite pinsamt i bokbloggarvärlden men här är det spoilers som gäller.

How long have you been book blogging?
Drygt 11 år. Första inlägget skrev jag 7 januari 2011.

A book you read in one sitting?
För att läsa ut en bok på en dag behöver jag vara ledig, och inte inbokad på något annat. En bok som jag läste ut på en dag förra året var Norrskensnatten av Anna Kuru.

Your favourite genre?
Det är rätt humörberoende, men den genre som jag ändå alltid återvänder till är spänningslitteratur. Deckare ftw!

Preferred book size? (novella, tome… etc)
I Mattias Edvardssons bok En nästan sann historia så anges den perfekta längden till 373 sidor. Jag är benägen att hålla med. Eller ännu tunnare böcker faktiskt.

Amount of books on your TBR?
Oräkneliga!

A book you have DNF’d?
Det finns några under årens lopp. En som jag brukar ta upp här är Agaat av Marlene van Niekerk. Jag läste faktiskt 368 sidor. Men då var jag bara halvvägs.

Recent awards or milestones?
På Goodreads ligger jag rätt bra till vad gäller målet att ha läst 100 böcker i år. Jag ligger nio böcker före.

Best interaction with an author you enjoy?
Jag har haft glädjen att träffa flera författare, bl.a. inom ramen för Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall. Men om jag nu ska välja en så blir det Mattias Edvardsson som jag bl.a. intervjuat. Ärlig och positiv, och verkar också gilla bokbloggare!

Average number of books you read per month?
2021 läste jag 111 böcker. Det varierar hur många jag läser per månad, det blir flest när jag är ledig. Men strax under 10 böcker är nog snittet.

Top three publishers?
Jag brukar inte välja efter förlag, men nu väljer jag tre som jag upplever har en positiv inställning till bokbloggare: Norstedts, Modernista och Louise Bäckelin förlag. Men det finns många andra bra förlag också.

Social media sites your blog uses?
Facebook och Instagram. Och Twitter men det är flera år sedan jag twittrade.

Average amount of time you spend networking?
Inkluderar det alltså bloggandet här? Annars blir det ju mer direkt på sociala medier? Några timmar per dag i snitt kanske.

Most comfortable blogging position?
Ofta liggande i soffan med datorn i knäet. Hemskt ergonomiskt men det är ändå så jag hamnar.

Music or quiet when writing reviews?
Musik som gör mig glad.

Can you sum up your blogging style in 5 words?
Strukturerat, ihärdigt, välformulerat, personligt, … snabbt?

A blog you looked up to starting out?
Så långt tillbaka minns jag faktiskt inte. Men ganska länge har jag följt Bokföring enligt Monika, och rekommenderar hon en bok så åker den upp på lästlistan.

The best book you have reviewed so far?
Oj – det blir inte enkelt att välja en. Eller i stort sett omöjligt. Av de som jag gett högsta betyg väljer jag 10 Minutes 38 Seconds in This Strange World av Elif Shafak. Hon är inte jag av Golnaz Hashemzadeh hade jag också kunnat välja. Eller så hade jag… nej, jag får stanna där.

Best piece of blogging advice?
Skriv som du vill och tycker är roligt, och strunta i vad andra tycker.