Julenkät anno 2017

När jag sökte efter en annan sak på bloggen så hittade jag en julenkät som jag knåpade ihop för några år sedan. Jag återanvänder skamlöst min egen enkät och hoppas någon mer vill hoppa på 😉

CHRISTMAS-001Bild: Clip Art

Finns det någon speciell bok du önskar dig? Eller är du en sådan person som har en lång lista på böcker? Vilken står i så fall överst på listan? Och i vilket format önskar du få boken?

Jag har en lista på böcker som jag gärna skulle få, men den är inte alls så varierad som den brukar vara. Rätt många av Liane Moriarity som jag vill läsa mer av. Men högst upp står en norsk bok: Blod i dans av Gard Sveen

Finns det något annat bok/läsrelaterat som du önskar dig?

Jag önskar mig tre filmer som är baserade på böcker: Återstoden av dagen, To kill a mockingbird och Purpurfärgen. En serie också – Big litte lies.

Nu är det här innan jul och man vet ju aldrig vem som läser bloggen – men finns det någon bok du kommer att ge bort i år? Eller finns det någon du skulle vilja tipsa om?

Det blir nog en del böcker, men en som definitivt inte läser min blogg kommer att få 1793 av Niklas Natt och Dag. Jag har inte läst den själv men tror den kan passa mottagaren. I går pratade vi böcker på jobbets julmiddag. Jag tipsade om alla Elin Olofssons böcker. Och i deckargenren blev det Hetta av Jane Harper.

Har du planerat din julläsning, eller får det bli som det kommer?

Jag hoppas ju få böcker och de blir prio. Sen kommer jag förmodligen att ha någon utmaningsbok som bör läsas.

Det sägs att julen inte bara innebär läsande (vem sprider sådana rykten?) – vilken jultradition är viktigast för dig? Eller är det skönast att inte följa några traditioner alls?

Vi har en relativt inrutad julafton, men den känns ändå inte överambitiös. Jag gillar alla delar där. Men i år tror jag att jag väljer julottan som jag och min mamma brukar gå på.

Knäck, kola, ischoklad, mintkyssar, skumtomtar… – är det något julgodis som du inte kan motstå?

Knäck. Bjuds det på kola eller ischoklad säger jag inte nej. Men knäcken är livsfarlig…

Har ni gran eller skippar ni det? Plast eller äkta vara?

Det inhandlas gran här, och det ska vara äkta vara. Sen kläs den dagen innan julafton.

Finns det något som du gärna gör under julen som du ser extra mycket fram mot?

Det är juldagen. Då gör vi precis vad vi vill hela familjen utifrån julklapparna vi fått. Vilket brukar innebära att vi läser, lyssnar på musik, ser på TV och kanske spelar spel. Och äter rester. Årets lugnaste dag!

 

15 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.