Hett i hyllan #393

Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den här veckan har vi hamnat i maj 2022 i Hett i hyllan. Den första boken från den månaden som dyker upp här är en överraskning från Southside Stories: Tigerögat av Catry & Toresson. Historien låter ju väldigt aktuell och bara tanken vad det skulle göra med vårt samhälle om bank-id slutade fungera…? Och mobilnätet på samma gång. Låter också som det är en berättelse med högt tempo. Att den inte blivit läst har främst att göra med att den är del 2, där jag inte läst del 1, Honungsapan. Däremot finns del 3, Solroskoden, också oläst i hyllan.

Vardagen för svenska folket förändras i ett slag när ledningen för bank-id mördas och tjänsten slutar fungera, samtidigt som mobilnätet slås ut av en cyberattack. Liket av en rysk överste är på villovägar och snart kommer larm om storskalig spekulation mot svensk ekonomi. Något är i görningen och KSI-agenten Mac får avsluta sin psykologbehandling och resa till Moskva i jakt på svar. Till sin hjälp har hon hackern Bosse som fått tag i kinesisk spionkod. Och förstås källan Mio som med fara för sitt liv inhämtar information i Putins närhet. När börsen rasar och massiva undervattenssprängningar sker längs kusten är frågan: Är det hämnd eller krig? Och hur ser ett krig egentligen ut nuförtiden?.

2 kommentarer

  1. Den här serien är jag nyfiken på. Det känns som att historierna har de ingredienser som jag gillar.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.