jerkaI veckans bokbloggsjerka skriver Annika: Har du några ”bokliga” minnen av en födelsedag som ligger dig extra varmt om hjärtat? Hur skulle en perfekt födelsedag kunna se ut om du fick bestämma? Eller har du något annat att berätta som är kopplat till en födelsedag (antingen riktig eller fiktiv)?

Födelsedagar är en viktig händelse i vår familj, som vi lägger rätt stort fokus på, och så har det nog varit sen jag var liten. I konceptet ingår frukost på sängen och att födelesedagsbarnet får bestämma middagsmat (på restaurang eller hemma). Och så paket förstås. Allra helst hårda fyrkantiga. Under årens lopp så har jag fått riktigt många böcker just på mina födelsedagar, eftersom min familj är rätt bra på att hitta böcker. Och så önskar jag mig en hel del böcker…

Vad gäller ”bokliga” minnen så är det bara ett som dyker upp i huvudet. 2012 så fyllde jag år på en lördag. Jag hade precis fått ett av mina första recensionsexemplar, Gengångare av Jo Nesbø. Eftersom det var min födelsedag så stod resten av familjen för alla praktiska göromål, som att laga lunch och middag, och jag ägnade hela dagen åt den boken. Som var en riktig bladvändare.

En perfekt födelsedag tillbringar jag med familjen, och det ska ingå god mat och presenter. Och om det finns tid gärna läsning. Men en trevlig fest, eller en resa funkar också. Det ska allra helst planeras av någon annan och jag ska inte behöva lyfta ett finger för att göra något praktiskt just den dagen. Jag blir gärna överraskad, men av någon som känner mig väl. Nästa år fyller jag 50 men vad vi ska hitta på då är inte bestämt. Än.