En smakebit på søndag – Även som död sig lik

ensmakebitSöndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Där är det ett gäng norska och svenska bloggare som delar med sig av smakbitar från böcker.

Det går lite trögt med läsning och bloggning. Det är mycket jobb, jag har lite tid utöver det och då är jag så trött så jag mest bara slocknar. Att då läsa en bok på läsplattan som PDF som jag gjorde i början av veckan var ingen höjdare heller. Men nu i helgen har jag tagit mig lite mer tid att komma ikapp med recensioner och läsa. Och umgås. I dag ska jag börja på en ny bok har jag tänkt – ett recensionsexemplar. Det är Även som död sig lik av Hans-Olov Öberg. Jag har läst tre böcker av honom tidigare. Även som död sig lik är en deckare som utspelar sig i Skultuna.

Smakbiten kommer från början av boken:avensomdod

Återträff med avgångsklasserna från Persboskolan år 1980. Naturligtvis går ingen oberörd till en sådan så jag tänker inte låtsas att så var fallet, inte ens för mig själv. Tanken på alla de jag skulle möta under kvällen fick magen att snurra som en cocktailmixer under happy hour på Bourbon Street i New Orleans: en blandning av glädje, förväntan, ångest, upphetsning, rädsla och tusen andra ingredienser. En riktig häxblandning, kort sagt, fullt värdig ett gäng mentala femtonåringar.

46 kommentarer

  1. Noen ganger blir det ikke overskudd til mye annet enn akkurat det man må gjøre, og da må det være lov å ”logge” seg av både lesing og blogging – ta seg tid til å hente seg inn igjen. Takk for smakebit, håper du har en rolig og avslappende søndag foran deg. 🙂

    Gilla

  2. Det er heldigvis lov å legge bort både blogging og lesing når livet tar for stor plass. Eller man ikke har overskudd. Den retten har jeg benyttet meg mye av i det siste 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

    Gilla

  3. Som de andre sier så har man ikke alltid like mye overskudd og det går bra, jeg håper i alle fall at du får en fin uke og takk for smakebiten, likte den veldig godt, er ingen stor krimfan, men det var en veldig flott beskrivelse som underholdt en hel del 🙂

    Gilla

  4. Min läslust är också lite si och så med. Visst, det har blivit en del läst men flytet lyser med sin frånvaro… Men det är okej att det är så ibland, man får försöka att inte se det som ett stressmoment. Ha en fin söndag!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.