Topp Tio Tisdag: Tio böcker att läsa i en bokcirkel

toptentuesdayI veckans Top Ten Tuesday har The Broke and the Bookish satt temat till Ten Books I’d Love to Read With My Book Club/If I Had A Book Club (or you could pick a specific kind of book club — like if you had a YA book club or an adult book club or a science fiction book club etc.)

Nu är det så att jag ju faktiskt är med i en bokcirkel på jobbet, och det är betydligt svårare än man tror att välja böcker till en bokcirkel. På sätt och vis. För i vår bokcirkel verkar vi kunna diskutera vilken bok som helst;-) Men varje gång vi ska välja bok så har den som ska välja beslutsångest. Sist jag skulle välja bok hade jag fyra möjliga, och att hitta tio, ja, det hade jag nog inte klarat av. Så jag ändrade lite på temat till en blandning av några av de vi faktiskt läst, och några som jag tror skulle vara möjliga. Men bokcirkeln har också ändrat min syn på vilka böcker man ”kan” cirkla om, för om man bara är diskussionsintresserad går vilken bok som helst! Man behöver inte ens gilla den för att kunna diskutera.

Fem som vi har läst i bokcirkeln och haft bra diskussioner om. I mina recensioner som länkarna går till står lite om vad vi diskuterat.
1. Paradisträdgården av Amy Waldman.
2. Mannen som glömde sin fru av John O’Farrell.
3. Äta kakan och ha den kvar av Kristin Emilsson.
4. Dirigenten från Sankt Petersburg av Camilla Grebe och Paul Leander Engström.
5. The Left Hand of Darkness av Ursula K Le Guin.

Fem som jag inte bokcirklat om men tror skulle passa:
6. Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer
7. Fjärde riket av Maria Nygren
8. Mississippi av Hillary Jordan
9. Min pappa Ann-Christine av Ester Roxberg
10. I skymningen sjunger koltrasten av Linda Olsson

8 kommentarer

  1. Jag hade väldiga problem med den här, har ju aldrig varit med i någon bokcirkel. Och hur vet man om en bok lämpar sig innan man har läst den? Nåja, helt fel på det kanske jag inte är, Mississippi tog jag med på min lista också 🙂

    Gilla

  2. Jag tyckte detta var ett svårt ämne, har aldrig heller varit med i någon bokcirkel. Det skulle nog kunna vara intressant att diskutera Min pappa Ann-Christine 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.