Bokbloggsjerka 10-13 januari: Årets läsutmaningar

jerkaFredag. Och snön faller tätt! Det var länge sen sist. Det som däremot gärna får komma varje fredag det är Annikas Bokbloggsjerka. Idag frågar hon:

Tänker du delta i några utmaningar i år och i så fall vilka? (Jerkan räknas inte)

Jag har tänkt vara mer restriktiv i år än förra året så trots att det hela tiden dyker upp lockande utmaningar så är det bara tre jag har på gång:

  • För andra året i rad så kör vi Makeutmaningen augusti-maj. Det är min make som plockat ut 10 böcker som jag ska läsa. Kriteriet är att han ska ha läst dem och gillat dem, samt att jag inte ska ha läst dem förstås. Och att de står i hyllan härhemma. Idén kommer ursprungligen från en utmaning som Bokdivisionen körde. Riktigt kul är det, och det blir många bra diskussioner.
  • För tredje året så har jag hakat på Boktolvan som ursprungligen kom från Linda O. Det går ut på att läsa 12 författare man inte tidigare läst. Jag har listat fler än 12 att välja från.
  • För andra året i rad så blir det kaosutmaning, nu under begreppet Kaosutmaning 2.0. som Pocketlover i år står för. En lång lista med olika kriterier att bocka av.

En utmaning som jag lär haka på om den blir av senare i år är Tre på tre, också i regi av Pocketlover.

Alla mina utmaningar, pågående och avslutade, finns summerade här. Där hittar ni också mina författare för Boktolvan och kriterierna för Kaosutmaning 2.0.

31 kommentarer

  1. Det blir Boktolvan och Tre på tre för min del också. Den där makeutmaningen låter som en riktigt bra idé! Tyvärr är den inte genomförbar här hemma, för min man har nog bara läst en enda bok i hela sitt liv, och den vill inte jag läsa, haha.

    Gilla

  2. Makeutmaningen låter kul. Önskade att min fru läste böcker, suck. Men den utmaningen liknar lite grann det jag och min syster har. När hon läst nåt jätte spännande lånar hon ut boken till mig. Sen blir det många diskussioner om boken:).

    Gilla

  3. Hos oss skulle Makeutmaningen aldrig fungera. Här är det jag som rekommenderar böcker till sambon och han gillar ungefär samma som jag, i alla fall inom deckargenren 🙂

    Gilla

  4. Jag kör samma som dig, fast inte Makeutmaningen. Min man läser inte annat än tjocka databöcker, de skulle jag aldrig kunna ge mig på… Däremot hoppas jag på tre på tre utmaningen och har tre böcker liggande i väntan på den. Jag ska i så fall läsa systrarna Brontë…

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.