jerkaFredag. Och snön faller tätt! Det var länge sen sist. Det som däremot gärna får komma varje fredag det är Annikas Bokbloggsjerka. Idag frågar hon:

Tänker du delta i några utmaningar i år och i så fall vilka? (Jerkan räknas inte)

Jag har tänkt vara mer restriktiv i år än förra året så trots att det hela tiden dyker upp lockande utmaningar så är det bara tre jag har på gång:

  • För andra året i rad så kör vi Makeutmaningen augusti-maj. Det är min make som plockat ut 10 böcker som jag ska läsa. Kriteriet är att han ska ha läst dem och gillat dem, samt att jag inte ska ha läst dem förstås. Och att de står i hyllan härhemma. Idén kommer ursprungligen från en utmaning som Bokdivisionen körde. Riktigt kul är det, och det blir många bra diskussioner.
  • För tredje året så har jag hakat på Boktolvan som ursprungligen kom från Linda O. Det går ut på att läsa 12 författare man inte tidigare läst. Jag har listat fler än 12 att välja från.
  • För andra året i rad så blir det kaosutmaning, nu under begreppet Kaosutmaning 2.0. som Pocketlover i år står för. En lång lista med olika kriterier att bocka av.

En utmaning som jag lär haka på om den blir av senare i år är Tre på tre, också i regi av Pocketlover.

Alla mina utmaningar, pågående och avslutade, finns summerade här. Där hittar ni också mina författare för Boktolvan och kriterierna för Kaosutmaning 2.0.