En smakebit på søndag – En farlig talang

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger. Ibland vikarierar Lesekunst och smakbitarna hittas där.

Söndag och redan första advent. Julen närmar sig. En tekalender är inhandlad, och vi ska sätta upp adventsstakarna idag. Vi har börjat se julfilmer, men ännu har jag inte börjat på julböckerna, det blir senare. I fredags kom det en ny bok med posten, och den har jag precis börjat läsa: En farlig talang av Camilla Sten. Det är den första i en serie. Smakbiten är från början av boken.

Jag vaknar av att Marias larm ringer.
Hon sätter alltid fyra eller fem larm, det första en timme innan hon måste rulla ur sängen, och det är en kompromiss. När vi flyttade ihop brukade hon sätta elva eller tolv.
”Maria”, stönar jag, ”would you please, for the love of god, turn off that alarm?”
Hon svarar inte.
Jag borrar ner huvudet i kudden och drar täcket över mig, försöker ignorera ljudet. Men täcket är för tungt, kudden luktar inte rätt och ingen stänger av ringsignalen.

7 kommentarer

  1. Känner till författarnamnet men läser inte deckare. Har dock börjat lyssna ibland, kanske kan komma i åtanke då,. Tack för smakbit trevlig första advent

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.