Handling från GoodreadsA lifetime holding it together.
One party will bring it crashing down.

Malibu: August, 1983. It’s the day of Nina Riva’s annual end-of-summer party, and anticipation is at a fever pitch. Everyone wants to be around the famous Rivas: Nina, the talented surfer and supermodel; brothers Jay and Hud, one a championship surfer, the other a renowned photographer; and their adored baby sister, Kit. Together, the siblings are a source of fascination in Malibu and the world over-especially as the offspring of the legendary singer, Mick Riva.
By midnight the party will be completely out of control.
By morning, the Riva mansion will have gone up in flames.
But before that first spark in the early hours before dawn, the alcohol will flow, the music will play, and the loves and secrets that shaped this family’s generations will all come bubbling to the surface.

Malibu Rising is a story about one unforgettable night in the life of a family: the night they each have to choose what they will keep from the people who made them . . . and what they will leave behind. 

Boken: Malibu Rising av Taylor Jenkins Reid kom ut maj 2021.

Varför jag läste den: Jag läste och gillade Daisy Jones and the six av Taylor Jenkins Reid förra året och gillade den mycket. Hade därför spanat in Malibu Rising och kunde inte låta bli att köpa den i Göteborg på semestern. När vi kom hem så läste jag den.

Vad jag tyckte om den: Malibu Rising är en välskriven och lättläst bladvändare som jag bara inte kunde släppa. Den var så beroendeframkallande att jag läste ut den på två dagar (på semestern). Den gav mig både en del leenden och tårar i ögonen, och är hittills en av de bästa jag läst den här sommaren. Den är perfekt sommarläsning.

Beskrivningen av Malibu Rising är lite missvisande, den sägs utspela sig på en dag. Visserligen är nutidshistorien bara en dag, och det som händer då knyter ihop berättelsen. Men huvuddelen av boken är en tillbakablick som börjar med hur Mick Riva träffar Jane, som sedan blir mamma till hans barn. Gradvis får man genom olika tillbakablickar en mer och mer täckande bild. Det är oerhört snyggt komponerat tycker jag, hur trådarna går ihop, och mer än en gång blir jag överraskad. Jag tycker om tillbakablickarna till andra decennier. De relativt korta kapitlen gör att historien hela tiden är intressant och omväxlande.

Jag är väldigt svag för familjeberättelser och det är förmodligen därför Malibu Rising kryper under skinnet på mig. Det är en speciell berättelse om en speciell familj, fast ändå en ganska vanlig familj. Den handlar om hur lyckan inte ligger i det ytliga, om att kunna vara trygg i vem man är. Det är främst historien om Jane och Mick som fångar mig, men också hur deras barn utvecklas. Nutidstråden är den minst intressanta.

Jag har fortfarande en oläst bok av Taylor Jenkins Reid i hyllan, Evelyn Hugos sju äkta män. Det måste jag åtgärda. Om jag förstått det rätt så finns det en karaktär som dyker upp i bägge böckerna.

Betyg: 5-

Mer info:
Förlag: Hutchinson
Sidor: 365 sidor
Betyg på Goodreads: 4,19 baserat på 95 292 betyg
Hur jag fick tag på den: Nyinköpt på Adlibris i Göteborg
Utläst: 14 juli 2021