Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid

Handling från förlagets hemsida: Monique är inte direkt på topp. Hennes man har lämnat henne och hennes karriär som reporter har gått i stå. Så när den glamorösa Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo kontaktar henne och vill att Monique ska skriva hennes livs historia så kunde ingen bli mer förvånad än Monique själv.
Varför har Evelyn Hugo valt just henne? Fast besluten att rädda sin karriär träffar hon skandaldrottningen och hör Evelyn Hugo berätta om livet i Los Angeles på 1950-talet och tiden fram tills hon valde att lämna rampljuset i slutet av åttiotalet. Samtidigt som Evelyn berättar om skoningslös ambition, oväntad vänskap och en stor förbjuden kärlek, så börjar Monique känna ett djupt band till skådespelerskan. Men när deras vänskap djupnar inser Monique att det faktiskt finns en anledning till varför Evelyn valde just henne. Något som kan komma att krossa henne.

Boken: Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid kom ut på svenska i oktober 2018.

Varför jag läste denEvelyn Hugos sju äkta män är en hyllvärmare som var dags att läsa. Jag har gillat annat jag läst av Taylor Jenkins Reid.

Vad jag tyckte om denEvelyn Hugos sju äkta män är en underhållande och lättläst roman. Jag gillar Taylor Jenkins Reids sätt att förmedla en historia, både i ton och struktur. Det finns något fascinerande i hur hon lyckas få mig att känna som att det är verkliga personer och en verklig historia. Det är nästan så att jag funderar på googla vidare för att hitta mer information, trots att jag vet att det är fiktivt från början till slut. Evelyn Hugo och personerna runtomkring henne kunde lätt vara verkliga. I ett verkligt Hollywood av den typen man läser om, som ligger långt från min egen vardag. Den känslan hade jag också när jag läste både Malibu Rising och Daisy Jones & the Six av samma författare.

Det är också intressant ur andra perspektiv, som förutsättningarna för kvinnor att göra karriär i en mansdominerad värld, och vilka uppoffringar som krävdes under den tidseran som Evelyn Hugo etablerar sig. Ja, inte bara kvinnor, det finns ett HBTQi+ perspektiv som är mycket intressant och gripande.

Det är två trådar, en nutid och en dåtid, som vävs ihop av att Evelyn Hugo berättar och Monique ska skriva. Vad som är vad vet man inte riktigt. Jag tycker dåtidstrådarna är betydligt mer intressanta än nutiden, detaljerna om Monique intresserar mig inte lika mycket. Evelyn Hugo är egentligen ingen sympatisk person, men hon står för sina val och sina åsikter. Själva berättelsen är snyggt uppbyggd och nej, jag såg inte slutet komma.

Jag gillar också det ”metaperspektiv” som gör att Taylor Jenkins Reids böcker utspelar sig i samma universum. En av hennes män är en karaktär i Malibu Rising, och vad jag förstår så finns det också gemensamma händelser med Daisy Jones & the Six.

Efter att ha läst tre böcker av Taylor Jenkins Reid är jag helt säker på att jag kommer att läsa mer av henne. Det kan t.o.m. hända att hon blir autobuy.

Bloggat om boken har Bokföring enligt Monika, Enligt O och Litteraturkvalster

Betyg: 4+

Mer info:
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Sidor: 431
Betyg på Goodreads: 4,47 baserat på 781 420 betyg
Hur jag fick tag på den: Hyllvärmare
Utläst: 9 januari 2022

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.