jerkaI veckans bokbloggsfråga frågar Annika: Finns det någon tidning som du kan tipsa om? Alternativt, finns det en tidning som du saknar trots det enorma utbudet som finns i dag?
Bonusfråga:

Koko är nyfiken på om du kan tipsa om några historiska romaner. För att vara mera exakt ”historiska romaner som är (någotsånär) historiskt korrekta”, dvs. sådana där man kan lära sig något om perioden och inte sådana där det är nutidsmänniskor i periodkläder.

Hm, det här var inte direkt min typ av frågor men jag gör ett försök.

I den bokrelaterade världen så läser jag bara en enda tidning nu och det är Vi läser som jag tycker är den klart bästa. Saknar – ja, jag saknar en svensk tidning om spänningsromaner. Med alla de skandinaviska deckare som läses borde det finnas en hyfsad marknad.
I mina andra intressesfärer så vill jag rekommendera Fat Quarter (en svensk quilttidning) och efterlysa en svensk pärltidning (och då handlar det inte bara om språket utan typen av smycken) och en svensk tidning för simmare (liknande de amerikanska som finns).

Historiska romaner är ju inte min ”grej” och vilka som är historiskt korrekta är jag relativt okunnig om. Men jag tycker att Ken Folletts historiska böcker (Svärdet och spiran samt Milleniumtrilogin) imponerar. Sarum av Edward Rutherford upplevde jag också som väldigt historiskt lärorik.