Prio ett av Emelie Schepp

Från förlagets hemsida: prioettEn tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.
När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större.
Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser.

Prio ett av Emelie Schepp hade recensionsdatum 23 maj 2016. Det är den tredje delen i serien om Jana Berzelius och hennes kollegor. Emelie Schepp är en svensk författare och föreläsare som tidigare arbetat som projektledare inom reklambranschen. Hon debuterade 2013 med Märkta för livet, den första i serien om Jana Berzelius, då som egenutgivare.

Jag har läst de två tidigare böckerna i den här serien, och dessutom lyssnat på Emelie Schepp vid mer än ett tillfälle här i Sundsvall (bl.a. inom ramen för Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall förra året). Prio ett är en av de böcker jag verkligen sett fram mot under 2015 och blev mycket glad när jag fick den som recensionsexemplar från förlaget.

Prio ett är en mycket välskriven och spännande modern deckare. Det finns ett bra driv i så väl språk som historia. Jag tycker Emelie Schepp för varje bok mognar i skrivandet och jag njuter mer och mer för varje bok. Historien är genomtänkt, utvecklad och håller hög klass i deckargenren. Den har de komponenter som jag tycker en deckare ska ha, och jag sträckläste Prio Ett.

I tidigare böcker, i synnerhet i Märkta för livet, har Jana känns på gränsen som karaktär men i Prio ett är hon visserligen lika sargad som människa, men ändå mer samlad. Den utvecklingen gillar jag. Trots att hennes historia är en stor del av boken så står hon inte fullt lika mycket i centrum som i tidigare böcker.

De övriga karaktärerna är moderna och verkliga. Även om jag fortfarande irriterar mig på polisen Mia så börjar jag på ett plan också förstå mig på henne. Överhuvudtaget gillar jag att läsa om teamet, och känner ett engagemang. Det blir också ett skäl till att mitt intresse hela tiden är på topp.

Jag ser mycket fram mot nästa bok i serien och hoppas det inte dröjer allt för länge. Och gillar du deckare tycker jag du ska börja läsa den här serien om du inte redan gjort det.

Omdöme: Välskriven och mycket spännande bladvändare om människors behov av hämnd.
Betyg: 4+

Bloggat om boken har Johannas deckarhörna, Boklysten, Boktok73 och Bokraden

Mer om boken kan du läsa här och här.
Förlag: Wahlström och Widstrand

Mitt exemplar var ett recensionsexemplar från förlaget. Tack för det!
Utläst 20 maj 2016.

5 kommentarer

  1. Jag står på vänt på biblioteket. Har läst hennes två tidigare och väntar med spänning på hennes tredje 👧

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.