Kvinnoalfabetet – bokstaven L

Bokstaven LI Enligt Os kvinnoalfabet är det dags för bokstaven L.

1. Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på L.

En av mina favoritförfattare är Linda Olsson. Nu vill jag sjunga dig milda sånger – åh vad jag älskade den boken. I onsdags fick jag träffa henne inom ramen för Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall.

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på L vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Lisa Ekdahl är en sångerska som jag fastnade för 1994 när hennes debutskiva kom. Fortfarande lyssnar jag gärna på hennes musik och speciella röst. Numera är hon också en av dotterns favoriter.

Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på L som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

Selma Lagerlöf – den första kvinnan i Svenska Akademin, den första kvinnan som fick Nobelpriset och en förkämpe för kvinnlig rösträtt. Behöver man säga mer?

Vilken kvinna med för- eller efternamn på L är du nyfiken på, men ännu inte upptäckt?

Jag är nyfiken på Elizabeth Littles Dear Daughter. En spänningsroman förstås.

5 kommentarer

  1. Selma Lagerlöf är mycket fascinerande. När någon kom till Mårbacka och sökte arbete, så fick han det alltid, även om man kanske inte behövde mer folk. För hennes inställning var: Kommer de hit för att söka arbete så behöver de ett arbete.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.