En enda natt av Simona Ahrnstedt

Natalia De la Grip är född in i överklassen men har också skapat sig ett eget namn enendanattsom skicklig inom finansvärlden. Hennes far och äldsta bror driver familjefirman Investum men släpper inte riktigt in Natalia. David Hammar är en riskkapitalist som tillsammans med sin vän Michel driver Hammar Capital. Han drivs av ett inre begär att krossa familjen De la Grip och han tänker göra det genom att driva igenom en affär där han tar över Investum. Med tanken att de behöver någon i familjen De la Grip på sin sida så bjuder han ut Natalia på lunch. Han förstår snart att det inte går att få henne att svika familjen, men mot sin vilja så dras David och Natalia till varandra. Så mycket att de träffas igen och tillbringar en natt tillsammans. Men en enda natt ska väl inte spela någon roll? Det var ju inget som skulle upprepas, och det har ingen betydelse. För de är ju fiender.

En enda natt av Simona Ahrnstedt kom ut i början september 2014. Simona Ahrnstedt är leg. psykologi och svensk författare i genren romance som debuterade 2010 med Överenskommelser. En enda natt är hennes fjärde bok, och den första i en serie av contemporary romance. Hennes blogg hittar ni här.

Jag har läst Simona Ahrnstedts tidigare tre böcker och gillat dem riktigt mycket. Romance är (numera) inte riktigt min genre men jag har ändå funnit de så välskrivna att jag gillat dem. När hon nu bytte från det historiska till det samtida så var jag fundersam ett tag, men lockades ändå till slut att kontakta förlaget som skickade mig ett recensionsexemplar.

En enda natt är riktig bra romance. Det kanske inte borde förvåna mig eftersom jag gillat författarens tidigare böcker, men ändå var det här oväntat bra. Hur mycket man uppskattar en bok handlar förstås mycket om förväntningarna och om man är på rätt humör när man läser. Jag var på rätt humör och sträckläste boken på två dagar!

En enda natt är en välskriven bok som dessutom innehåller alla förväntade ingredienser i en romanceroman, dvs attraktion mellan två personer från olika bakgrund, förvecklingar, missförstånd och inte minst det förväntade slutet. Under läsningen så känner jag att ibland håller på att glida över till att funderingar att det är lite väl schablonmässigt men så dras jag in i historien eftersom den är bra upplagd och språket så bra. Författaren övertygar mig.

Styrkan med boken är dels attraktionen mellan Natalia och David som jag tycker är verkligt bra beskriven, och dels att boken även innehåller en historia med förvecklingar som rör sig utanför attraktionen. Boken innehåller flera rätt långa och detaljerade sexscener, men faktum är att jag tycker att de också är bra. I alla fall sitter jag inte och småfnissar eller tycker det är pinsamt…

Nästa bok av Simona Ahrnstedt kommer jag inte att tveka att läsa.

Omdöme: Välskriven romance med alla de rätta beståndsdelarna
Betyg: 4

Bloggat om boken har Books ABC och Bokhyllan i pepparkakshuset

Mer om boken kan du läsa här och här
Förlag: Forum

Mitt exemplar var ett recensionsexemplar från förlaget. Tack för det.
Utläst 30 augusti 2014.

7 kommentarer

  1. Jag har hennes Överenskommelser stående oläst i bokhyllan, inköpt på bokrean förra året. Nästa år blir den hyllvärmare, då kanske den blir läst 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.