En smakebit på søndag – Och bergen svarade

ensmakebitÄnnu en vecka slut och nu borde det vara sommar för det är ju sommarlov. Barnen hade sina skolavslutningar i torsdags och fredags och vädret var inte särskilt lustigt. 11 grader och regn på torsdagen, lite bättre på fredagen. Den stora överraskningen var att dottern sjöng i kyrkan. Hon hade inte sagt ett ord till oss i förväg! Nu har i alla fall sommarlovskänslan har infunnit sig, trots att vi vuxna jobbar några veckor till. Inga läxor och barnen plöjer böcker.

På bloggen innebär söndag att jag hakar på En smakebit på søndag som bloggen Flukten fra virkeligheten håller i. Vi delar med oss av smakbitar från böckerna vi läser, och veckans bidrag hittar du här.

Jag gav faktiskt upp en bok i veckan, det kändes som om jag slösade bort min tid. Istället plockade jag upp ett recensionsexemplar som jag sett fram mot. nämligen Och bergen svarade (And the Mountains Echoed) av Khaled Hosseini. Jag tyckte mycket om både Flyga drake och Tusen strålande solar så den här har jag sett fram mot. Den handlar om storebror Abdullah och lillasyster Pari som kommer ifrån varandra, när deras far bestämmer att Pari ska adopteras av ett barnlöst par.

Smakbiten kommer från sid 31, innan de har skilts åt.

Faderns värld var skoningslös. Ingenting gott var gratis. Inte ens kärlek. Man betaladeoch-bergen-svarade för allt, och om man var fattig var lidandet ens valuta. Abdullah tittade ner på den skorviga benan i lillasysterns hår, på hennes smala handled som hängde över kanten på vagnen, och han visste att modern gett något i arv till Pari när hon dog. Något av sin glada hängivenhet, öppenhet och oförskräckta hoppfullhet. Pari var den enda människa i världen som aldrig skulle, aldrig kunde skada honom. Vissa dagar kände Abdullah att hon var hans enda riktiga familj.

33 kommentarer

  1. Det er virkelig irriterende når en føler en har sløst bort tid på en bok som bare ikke gir noe tilbake! Khaled Hosseini har jeg lest to bøker av. Han skriver fint om grusomme temaer!

    Gilla

  2. Jag har bara läst Tusen strålande solar. Flyga Drake står ännu oläst i bokhyllan. Men den här kommer jag defintivt att läsa 🙂

    Gilla

  3. Jeg har akkurat lest tegneserie-utgaven av ”Drageflyveren”. Det er det eneste jeg har lest av ham, men har jo fått med meg at forfatteren er bejublet. Kanskje jeg skal lese denne? Tittelen va virkelig fin- det samme var forsidebildet ;o)
    Takk for smakebiten!

    Gilla

  4. Denne kommer på norsk nå i august, foreløpig har jeg ikke lest noe av ham men har liggende ”Tusen strålende soler” og har sett ”drageløperen” så jeg skal få med meg denne boken også. Tusen takk for smakebiten:)

    Gilla

  5. Nei, ikke noe poeng i å lese en bok når en føler at man kaster bort tiden! Khaled Hosseini skriver bra, så jeg har lyst til å lese boken du har smakebit fra – takk for tips 🙂

    Gilla

  6. Kjedelig når man må legge vekk en bok. Godt du har funnet deg noe som virker bedre. Gleder meg til å lese denne boken, har likt to av de andre bøkene hans og har planer å kaste meg over denne også. Takk for smakebiten!
    Ha en fin søndag!:)

    Gilla

  7. Beställde just denna för några dagar sen så hoppas den dyker upp i brevlådan så snart som möjligt. Älskade hans två första böcker så förhoppningsvis lever den här upp till mina höga förväntningar.

    Gilla

  8. Tack för smakbiten:) Blir sugen på att läsa denna och hans andra böcker.

    Sv: Matilda älskade jag när jag var liten och även filmen avgudade jag när den kom. Blev sugen på att läsa om den som vuxen och med tanke på att den blir hela 25 år i år:)

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.