ensmakebitÄnnu en vecka slut och nu borde det vara sommar för det är ju sommarlov. Barnen hade sina skolavslutningar i torsdags och fredags och vädret var inte särskilt lustigt. 11 grader och regn på torsdagen, lite bättre på fredagen. Den stora överraskningen var att dottern sjöng i kyrkan. Hon hade inte sagt ett ord till oss i förväg! Nu har i alla fall sommarlovskänslan har infunnit sig, trots att vi vuxna jobbar några veckor till. Inga läxor och barnen plöjer böcker.

På bloggen innebär söndag att jag hakar på En smakebit på søndag som bloggen Flukten fra virkeligheten håller i. Vi delar med oss av smakbitar från böckerna vi läser, och veckans bidrag hittar du här.

Jag gav faktiskt upp en bok i veckan, det kändes som om jag slösade bort min tid. Istället plockade jag upp ett recensionsexemplar som jag sett fram mot. nämligen Och bergen svarade (And the Mountains Echoed) av Khaled Hosseini. Jag tyckte mycket om både Flyga drake och Tusen strålande solar så den här har jag sett fram mot. Den handlar om storebror Abdullah och lillasyster Pari som kommer ifrån varandra, när deras far bestämmer att Pari ska adopteras av ett barnlöst par.

Smakbiten kommer från sid 31, innan de har skilts åt.

Faderns värld var skoningslös. Ingenting gott var gratis. Inte ens kärlek. Man betaladeoch-bergen-svarade för allt, och om man var fattig var lidandet ens valuta. Abdullah tittade ner på den skorviga benan i lillasysterns hår, på hennes smala handled som hängde över kanten på vagnen, och han visste att modern gett något i arv till Pari när hon dog. Något av sin glada hängivenhet, öppenhet och oförskräckta hoppfullhet. Pari var den enda människa i världen som aldrig skulle, aldrig kunde skada honom. Vissa dagar kände Abdullah att hon var hans enda riktiga familj.