Bokbloggsjerka 23-26 maj: Slut som blev en besvikelse

jerkaJust hemkommen från Umeå så inser jag att det är hög tid att publicera dagens inlägg. Det är ju dessutom fredag och då har Annika sin bokbloggsjerka. I dag frågar hon: Har du läst en bok som slutade på ett sådant sätt att du blev rejält besviken?

Eftersom jag läser väldigt mycket deckare så har jag en hel del att välja på. Men egentligen så känns det som om det  faktiskt inte ska så mycket till för att man som läsare inte ska vara nöjd med hur ”gåtan” i en deckare löses.

Istället väljer jag en bok där slutet kändes hastigt ihopkommet, som om det var lite av en nödlösning, och jag förstod mig inte på det. Boken är Torsdagsänkorna av Claudia Piñeiro. Men jag tyckte ändå om boken, den var läsvärd, och kanske just därför blev jag besviken på slutet.

PS. När jag surfade runt på andras svar så inser jag att jag skulle svarat som Midnatts tankar! Hur kunde Ann Cleeves?

15 kommentarer

  1. Jag tycker att det är oftare som man kan undra över sluter i en deckare än en roman. Deckarna kan liksom trassla in sig i en massa bihandlingar ibland, och när dom blir avglömda mot slutet och alla trådar inte knyts ihop blir jag irriterad. 🙂

    Gilla

  2. Jag är ganska säker på att jag blivit besviken på slutet i någon deckare, men jag kunde inte komma på en enda bok när jag skrev mitt svar. 😉

    Gilla

  3. Torsdagsänkorna minns jag inte att jag reagerade på något konstigt slut, men jag kom också ihåg Ann Cleeves efter att ha läst Midnatts tankar. Hur kunde man glömma det?

    Gilla

  4. Ibland undrar man verkligen hur det kan BLI så fel, särskilt i deckare. Jag läste Den tysta vaggan av Margaret Cuthbert häromveckan och är fortfarande lite i chock över hur dålig den blev.

    Gilla

  5. Måste ta tg i och läsa de där Cleeves böckerna känner jag 🙂 Håller med om att det är jobbigt när slutet känns ihophafsat. Är nog extra svårt med deckarslut kan jag tänka mig.

    Gilla

  6. Hafsiga slut är faktiskt nästan det värsta, som att författaren bara tröttnade. Då är det klart att jag som läsare känner mig lite lurad!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.