Även den här fredagen får det bli en Fem en fredag som hålls i av elisamatilda. Sen blir det sommaruppehåll ett tag. Den här veckan är temat Hemmastadd.

 1. Vad är hemma för dig, förutom där du faktiskt bor?
  Det finns nog inget annat ställe som verkligen känns som hemma, men en speciell känsla får jag när jag besöker Uppsala. Där föddes jag, växte upp och bodde tills jag fyllde 32.
 2. Vad kan en gäst alltid lita på att du har hemma?
  Kaffe och choklad. Och dammråttor.
 3. Vad är ett kännetecken för ditt hem?
  Många bokhyllor fyllda av böcker. Extremt många faktiskt. Sexton stycken i olika höjd och bredd.
 4. Vad är något som fått följa med från tidigare boenden?
  Det här skåpet som jag ärvt från min mormor. Det är hon som målat det, jag har ingen aning om hur det ser ut under. Det fanns inte i mitt studentrum, men när jag flyttade till lägenhet med min make 1989 så fick det komma dit, och sen dess har det följt med oss. Det är väldigt väldigt tungt.
 5. Hur hamnade du där du bor?
  Vi sökte jobb över hela landet, och fick jobb i Sundsvall bägge två. Det var 1999 och vi kände ingen här i Sundsvall då. Hur länge vi skulle stanna visste vi inte, men än är vi kvar. Vi har fortfarande samma arbetsgivare och bor kvar här trots att barnen nu är vuxna och utflyttade till andra ställen i Sverige. 2016 flyttade vi in i den lägenhet som vi bor nu, det var dags att flytta från hus till lägenhet och vi trivs bra i den. Vi hade börjat titta på lägenheter, tänkte att det skulle ta ett par år att hitta rätt, men så dök den här upp, vi blev förälskade och bara tre månader efter att vi börjat titta så var vi lägenhetsägare.