Den här månaden så består hela inflödet av böcker som kommit som överraskningar från förlag (dvs jag har inte sagt ja i förväg till dem). Det kan innebära att de blir liggande längre. Men å andra sidan kan det också dyka upp en del guldklimpar. Vi får se hur det blir med de här. Än har jag inte läst någon av dem.

Först ut i november var Tebutiken på hörnet av Milly Johnson från Polaris. Redan omslaget ropar feelgood och sådan behöver man ibland. Just den här tebutiken har tydligen också ”bokrelaterade pappersvaror” vad nu det kan vara.

När jag kom hem från en resa så låg två böcker och väntade på mig. Bägge från Polaris. Gladiator av Jens Henrik Jensen är femte delen i Oxen-serien. Flera tidigare i den serien står olästa i hyllan. Sånger om krig och kärlek av Santa Montefiore verkar vara en historisk roman som utspelar sig på Irland. Bara jag är redo för en tjockare bok, så kan den nog bli läst.

Nästa gång så var det två böcker i postlådan på samma dag. Maneter åldras baklänges. Hur vetenskapen kan förlänga vårt liv. av Nicklas Brendborg verkar vara någon form av faktabok? Eller populärvetenskaplig? Oklart. Från Polaris kom den i alla fall.
Från Modernista kom Tro mig när jag ljuger av Ellen G Simensen som är norsk krim. Behöver man säga mer?

Månadens sista dag så kom ytterligare två böcker. Denna gång var bägge från Modernista och bägge deckare. Asfaltsland av S.A. Cosby är en amerikansk prisbelönt deckare.
Nödrop av Grethe Bøe är ännu en norsk kriminalroman, som utspelar sig i norr.