Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit till oktober 2019, och de olästa böckerna från den månaden. Sjätte och sista boken från den månaden som är oläst är en överraskning från Polaris: Ett himla liv av Christina Schollin och Marianne Wilöf. Jag är inte helt förvånad över att den här är oläst med tanke på att det inte är min genre. Något säger det väl om min ålder att jag kände till Christina Schollin och Hans Wahlgren innan jag kände till deras barn. För att inte prata om barnbarnen… Det som lockar mig är nog mest att det här är en kvinna som gjort en intressant karriär.

För unga är hon Biancas mormor och Pernillas mamma, känd från tv-programmet Wahlgrens värld . Men som Christina Schollin, 81, själv säger: Jag har haft ett liv och en karriär även innan jag blev mormor! Och det har hon definitivt. I biografin Ett himla liv får läsarna följa Christina från tillvaron som sladdbarnet med teaterdrömmar till den kvinna hon är i dag, med den stora kända familjen och en framgångsrik karriär som skådespelare bakom sig. Vi får veta mer om äktenskapet med Hans, det dåliga självförtroendet, livet som småbarnsmamma och när hon gick emot självaste Ingmar Bergman.