Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu befinner vi oss i Januari 2018. I januari fyller jag år och då brukar det komma en hel del böcker. Väldigt uppskattat av mig, så det är alltid tråkigt när böckerna inte blir lästa direkt. Det här året fick jag fyra böcker av min mamma och bara en återstår att läsa. Två av dem läste jag nu under sommaren, så de undkom med nöd och näppe Hett i hyllan. Den olästa är Insidious Intent av Val Mc Dermid. Val Mc Dermid var en gång i tiden en favoritförfattare, men jag har helt tappat bort henne. Det står rätt många böcker av henne i hyllan, och de flesta är lästa. Insidious Intent är den tionde boken i serien om Tony Hill och Carol Jordan. Jag älskade de första böckerna i den serien, men tror jag inte läst alla nio innan den här. Och det måste ju först undersökas, så jag hamnar ”rätt” i serien.

A quiet night on a country road. The stillness shattered by a car engulfed in flames, and a burned body discovered in the driver’s seat. As the investigation unfolds, DCI Carol Jordan and psychological profiler Tony Hill quickly realise that this is more than just a tragic accident. And so begins the hunt for a truly terrifying killer, someone who believes he is invisible, untraceable and untouchable.

As other victims are found to have met the same terrible fate, and with more women at risk, Tony and Carol are drawn into a dark and twisted web of fear and revenge that will force them to question their own ideas of justice . . .