jerkaFredag, snart helg, och Annikas bokbloggsjerka. Kan det bli bättre? I veckans bokbloggsjerka frågar Annika: Eftersom jag återigen har haft problem med min server så kör vi med en superenkel fråga den här veckan: vad läser du just nu?

Jamen det krävde ju i alla fall ingen tankeförmåga. Jag läser ett recensionsexemplar: En nästan sann historia av Mattias Edvardsson.

Så här står det på nätet om boken:

I mitten av 1990-talet påbörjar Zackarias Levin en skrivarutbildning på Lunds universitet. Där lär han känna tre personer som kommer att påverka hans liv på oväntade sätt. De är alla på flykt från någonting och delar samma dröm om att få skriva. Men i takt med att de kommer närmare sin lärare, den framstående poeten Li Karpe, och dessutom lär känna den legendariska författarikonen Leo Stark, förändras för alltid deras bild av skrivandet – och kanske av hela livet.

Tolv år senare får Zackarias sparken från sitt mediejobb, flickvännen dumpar honom och han tvingas flytta tillbaka till sin mamma i Skåne. För att försörja sig bestämmer han sig för att skriva en bästsäljare om den där omvälvande tiden då Sveriges stora författarstjärna försvann spårlöst och en av Zackarias närmaste vänner dömdes för mord.

Men minnet är inte alltid pålitligt. Och vad är egentligen viktigast: att förhålla sig precist till sanningen eller att berätta en bra historia?

Mattias Edvardsson tillhör mina absoluta favoritförfattare så det här är en bok jag sett fram mot väldigt mycket! Jag fick den i början av sommaren men har sparat den tills nu. Vad jag tycker? Det får ni reda på 7 september när det är recensionsdatum.

ennästansann