Bokbloggsjerka 15-18 juli: Besvikelse eller tvärtom

jerkaI veckans bokbloggsjerka frågar Annika: Har du halvt om halvt längtat ihjäl dig efter en bok som till syvende och sist inte alls höll måttet? Vilken i så fall? Eller omvänt, finns det en bok som du var tveksam till men som senare skulle visa sig överträffa alla dina förväntningar?

En bok som jag verkligen sett fram mot att läsa var Apple Tree Yard av Louise Doughty (Kvinna inför rätta). Alla positiva triggers för mig – spännande thriller, årets (!) thriller, positiva omdömen på bloggar. Nä, den var inte det minsta spännande och jag höll inte på att ta mig igenom den.

Jag läste Onda flickor av Alex Marwood när den kom, och anslöt mig inte till hyllningskören. Så hennes kommande böcker prioriterade jag lågt. Sen dök Den mörkaste hemligheten upp i brevlådan och jag läste den för bara några veckor sedan. Jag är så glad att jag gav författaren en andra chans för Den mörkaste hemligheten var en fullpoängare.

 

6 kommentarer

  1. Att ge författare en andra chans är helt rätt! Kvinna inför rätta… tack för varningen – hade nog också lockats av en sådan thriller. 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.