Fem frågor, fem svar

Jag har blivit utmanad av Susanne Kleman och C R M Nilsson till den här enkäten och det är väl bara att kasta sig in i det hela!

Vem inspirerade dig/uppmuntrade dig att börja blogga?

Jag bloggade under en period i ett annat format under ett annat namn, men jag började tröttna på det, eftersom jag tyckte det var svårt att hålla balansen mellan att vara personlig men inte lämna ut min släkt och mina vänner. Så då tänkte jag att en temablogg skulle passa. Temat som låg närmast tillhands var böcker och läsning. När sen min pappa blev sjuk och dog en kort tid efter att jag startat bloggen så fick bloggen också en speciell betydelse för mig då litteratur var något som han och jag ständigt diskuterade.

Hur väljer du ämnen att blogga om?

Min bas är recensioner av böckerna jag läser. Efterhand har jag upptäckt värdet i att delta i bokbloggsaktiviteter som Bokbloggsjerka och En smakebit på søndag. Min inspiration tar jag från diskussioner på andra bloggar, diskussioner med vänner och familj samt aktiviteter i min närhet. I höst kommer jag att blogga en hel del om deckare då jag är med och arrangerar Svenska Deckarfestivalen här i Sundsvall.

Vad vet de flesta inte om dig?

Frågan är vilka ”de flesta” är. Bland bloggare så tror jag de flesta inte vet att jag också tillverkar smycken och har en hemsida för det. http://glanssmycken.se  Dessutom är jag latteberoende. Bland de jag känner IRL så är detta väldigt känt och saker som de inte vet om mig tänker jag inte avslöja jag här 😉

Vilka tre ord beskriver din stil bäst?

Stil på bloggande? Eller personlighet? Kontrollfreak, ironisk och pålitlig kanske? Hm, värst så tråkigt det lät då 😀

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?

Jag läser böcker (förstås!), simmar, skjutsar barnen till aktiviteter, förhör läxor, ser på TV, pärlar (gör smycken), går promenader och en mängd andra saker jag inte gillar. Och jobbar…

Utmaningen har spridit sig som en löpeld redan men jag provar de här fem bloggarna:
Annikas litteratur- och kulturblogg
*malins bokblogg*
Romeo and Juliet
Bokhyllan i pepparkakshuset
Bland böcker

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.