jerkaSå var det då fredag igen. Jag är ledig och det behöver jag verkligen för att varva ner efter den här veckan. Huh! Som start på en underbar dag så är det förstås Annikas bokbloggsjerka! Idag frågar hon: Vad skulle du göra om du plötsligt blev fem miljoner kronor rikare?

Det här är ytterligare en sån där fråga jag tycker är omöjlig att svara på för det beror nog väldigt mycket på i vilket läge. Fem miljoner kan låta mycket men det kan nog försvinna rätt snabbt om man pratar investeringar.

Förmodligen skulle jag investera det mesta av summan i något för barnens framtid. En del av summan skulle gå till en eller flera resor, förmodligen till resmål lite längre bort än normalt. Och tillsist skulle också en del av pengarna gå till något välgörande ändamål, förmodligen Röda Korset som jag varit medlem i sen slutet av 80-talet.

Så vad gör det här svaret på en bokblogg? Jag har faktiskt ingen aning, för eftersom böcker redan nu är min vardagslyx så tror jag inte jag skulle lägga särskilt mycket på böckerna. Och inte har jag någon stor bokrelaterad investering på gång. På resorna skulle vi förstås även göra saker som hänger ihop med litteratur men det skulle inte vara temaresor.