Tisdagstrion v. 24: Tre böcker i samma typ av miljö

Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

I veckans Tematrio ska vi välja tre böcker från samma typ av miljö. Det är ju lite knepigt att först bestämma en miljö. Jag bestämde mig efter lite funderande för skolmiljö, för det finns det en del böcker som utspelar sig i. Och jag var säker på att hitta en bok av Maria Lang att ta med. Då blev det de här tre.

  1. Eugen Kallmans ögon av Håkan Nesser utspelar sig på en skola i staden K i det inre av Norrland där Eugen Kallman varit lektor i svenska. En mycket bra roman!
  2. Stå ut av Mattias Edvardsson handlar om tre personer – två elever och en lärare på samma skola. En ungdomsbok som kom ut 2014.
  3. Farligt att förtära av Maria Lang från 1950 handlar om när Puck får rycka in som lärarvikarie på Stockholms Stadsläroverk där Einar redan arbetar.

10 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.