Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 44 är Böcker/författare från mina hemtrakter

Kul tema! Efter dryga 22 år i Sundsvall så räknar jag det här som mina hemtrakter, och inte Uppsala där jag växte upp. Men ett av exemplen får bli en kombination av de två. Temat i temat blir deckare.

  1. Jonas Moström började med en deckarserie som utspelar sig i Sundsvall. Sen började han på en ny serie som utspelade sig i Uppsala (och Stockholm). Lite roligt att ha just den kombinationen för mig! Nu har serierna konvergerat till en, och jag har precis läst den senaste boken, Den omänsklige. Det är hans sjuttonde bok, och jag har läst allihopa.
  2. Susanne Fellbrink debuterade som deckarförfattare i januari 2020 med första delen i en serie, Än sjunger hon inga sånger. Hennes serie, som kan klassas som cosy-crime, utspelar sig i Sundsvall. Hittills har hon kommit ut med tre böcker, den fjärde kommer i början av 2022.
  3. Det tredje exemplet blir en bok som jag inte läst ännu, men som står relativt högt upp på läslistan. Det är en debutdeckare i en serie som går under namnet Morden i Sundsvall. Boken är Skadedjuret av Sofia Rustan.