En hel del böcker har trillat in även i oktober,

Först ut var en efterlängtad bok som kom från Louise Bäckelin förlag: De rotlösa av Frida Skybäck. Det är hennes debut i spänningsgenren. Den är läst och recenserad på bloggen.

Samma dag dök det upp en överraskning från Southside Stories: Under hökens vingar av Hans Carstensen.

När det dyker upp en efterlängtad bok och dessutom choklad, då är lyckan total. Nattens drottning av Simona Ahrnstedt från Forum är läst och recenserad på bloggen.

För ett tag sedan fick jag en fråga på mejl om jag ville läsa tredje delen i Björnstad av Fredrik Backman. Ja! svarade jag förstås. Vinnarna av Fredrik Backman kom från Forum förlag. Jag håller på att läsa den just nu.

Jag var bortrest några dagar och när jag kom hem väntade tre böcker på mig. Från Polaris en ny del i serien om Familjen Winther av Katrine Wessel: Ellinors modiga val. Från Modernista två böcker: Bedragaren av Maria Ahlqvist Ruokolahti och Benny älskar baklava av Mikael Jisander.

Veckan efter kom på samma dag två böcker. Från Norstedts en efterlängtad ny del i Jonas Moströms serie: Den omänsklige. Den har jag läst men inte recenserat än. Från Harper Collins kom överraskande Instängd. Mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri av Håvard Lillethun.

Sist ut av överraskningarna i oktober var en ny bok av Kjell Eriksson från Polaris: Ett dödligt tillstånd.

Oktober avslutades med en weekend i Stockholm. Jag gick en sväng in på Adlibris bokhandel, och där fanns ett bord som var nämnt ”BookTok”, dvs böcker som förekommer på TikTok. Jag såg flera jag blev nyfiken på, men bara en fick följa med mig hem: Honey Girl av Morgan Rogers.