Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Julledigheten började fredags eftermiddag och nu är vi alla samlade hemma hos oss. I går gjorde vi lite olika saker tillsammans, bl.a. så blev det julgodis gjort. Känns lyxigt att ha två lediga dagar innan julafton. Idag är stora fixardagen inför jul, så det är mycket som ska göras. Mest är det mat förstås. Jag har haft en del tid och ork att läsa, men boken som jag började på förra söndagen är 800 sidor. Kanske blir den utläst idag: Den eviga elden av Ken Follett.

Smakbiten kommer från sid 622

”Det är inte bara katoliker som bränner folk på bål. Protestanterna i Genève brände Michel Servet.”
Ned var nära att invända att fallet med Servet blivit känt över hela Europa just för att det var så ovanligt att protestanter brände folk på bål, men han beslöt sig för att inte börja argumentera med Roger. I stället sa han ”Det stämmer, och det får Jean Calvin bära som en skamfläck på sitt namn ända till domedagen. Men det finns människor på båda sidor som kämpar för tolerans. Drottning Caterina, modern till Frankrikes kung, är en av dem. Och hon är katolik. En annan är drottning Elisabet.”
”Men båda två dödar folk!”