En smakebit på søndag – Innan jag somnar

ensmakebitSöndag. Ännu en vacker vinterdag och ”bara” -8. Ett steg framåt från fredagens -22. Dagen ska ägnas åt städande, barnens läxor, skjutsa dottern till aktivitet och så ska jag plugga. För första gången sen mitten av 90-talet så läser jag en kurs och vi började i veckan. Lite smånervöst fortfarande, det gäller att komma in i det.

På bloggen är det En smakebit på søndag som bloggen Flukten fra virkeligheten håller i. Veckans smakbitar hittar ni här.

I går läste jag ut Thomas Engers Blodtåke så min smakbit får komma ur boken jag hoppas få börja på i kväll. Under dagen ska jag försöka prioritera kurslitteratur men ikväll ska jag unna mig lite nöjesläsning. Boken är en av mina födelsedagspresenter från dottern, Innan jag somnar av S J Watson. Har läst positivt om den på diverse bloggar medan en arbetskamrat inte alls gillade den så det ska bli spännande att se vad jag tycker. Den handlar om Christine som förlorar minnet varje gång hon somnar.

Smakbiten kommer från första sidan:innan-jag-somnar

Sovrummet känns obekant. Främmande. Jag vet inte var jag befinner mig, hur jag hamnade här. Jag vet inte hur jag ska ta mig hem.
Jag har tillbringat natten här. Jag väcktes av en kvinnas röst – först trodde jag hon låg bredvid mig i sängen, men sedan insåg jag att det var en väckning jag hörde – och när jag slog upp ögonen befann jag mig här. I ett rum jag inte känner igen.

25 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.