toptentuesdayI veckans Top Ten Tuesday så har The Broke and The Bookish satt temat till: Top Ten Books On My Fall 2013 TBR List (you could do top ten fall releases you plan on reading or just your planned reading list)

Ja jisses. Den här veckan blir problemet inte att hitta något att skriva, utan att välja ut bara tio stycken från den där att-läsa-listan. Bara mina utmaningar gör ju att jag har fler än tio böcker jag borde läsa…

För det första så kommer ju det ett antal författare på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall i slutet av oktober och jag måste ju läsa in mig på några av dem. Kika här om du vill se exakt vilka som kommer.

Temat på just den här tio-listan blir helt enkelt deckare, även om jag har en mängd andra böcker på min attläsalista.

1. Bara tre kan leka så av Denise Rudberg. Jag har läst de andra två om Jidhoff och Rudberg kommer på festivalen.

2. Populisten av Thomas Bodström. Kommer på festivalen. Har inte tidigare läst något av honom.

3. Allt vad marken gömmer av Annika Sjögren. Hon är från Härnösand och genom henne själv har jag nu fått flera av böckerna. De är fristående så jag tänkte börja med den senaste!

4. Rörgast av Johan Theorin. Han kommer också och jag antar att boken hinner komma innan dess.

5. Skuggpojken av Lucifer. En pseudonym för Carl-Johan Vallgren som kommer med sin första deckare. Ska bli intressant att höra honom prata på festivalen!

6. Vila i frid av Sofie Sarenbrant. Jag hörde henne prata häromveckan och fick en signerad bok.

7. Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson. Vid samma tillfälle så hörde jag honom prata och jo, det slank med en signerad bok där också.

8. Vanmakt av Thomas Erikson. Inte direkt en deckare men del tre i serien om Alex King är bara ett måste!

9. The Accidental Apprentice av Vikas Swarup. Har maken inhandlat och så snart han läst den så kommer den att hamna i min hög.

10. Den nya människan av Boel Bermann. Fick den som e-bok från förlaget så den ligger och väntar.