Bokbloggsjerka 13-16 april

Helg = Annikas bokbloggsjerka.

Veckans uppgift är att pusha för en nordamerikansk författare som man gillar.

Utöver nordisk och brittisk litteratur så tror jag det är litteratur från USA och Kanada som trängs mest i våra hyllor, så det finns ju en del att välja från.

Mitt val bli Carol Goodman. Hon är utbildad lärare i latin från Long Island som skrivit ”vid sidan om” i många år, men är författare på heltid. Hennes debutbok kom 2002 och heter ”The lake of dead languages” och den finns faktiskt översatt till svenska som ”De döda språkens sjö”. Jag har inte hittat någon annan bok översatt. Hon har skrivit åtta böcker och den senaste, ”The demon lover”, kom ut i december 2011. Min recension av hennes näst senaste, ”Arcadia falls”, kan du läsa här.

Jag upptäckte Goodman ganska kort tid efter att hon publicerat sin första bok, och sen har bok efter bok hamnat i min hylla. Det är svårt att beskriva vilken genre hon skriver i. Det är visserligen någon form av mysterieböcker, men det finns mycket mytologi, folklore och mycket humaniora i böckerna. Man lär sig mycket som läsare och man tas in i en annan värld. Rekommenderas!

13 kommentarer

  1. Hm, som gammal latinstudent så plingar det alltid till i mitt huvud när jag hör detta språk nämnas. Mysterieböcker, då tänker jag på Femböckerna 🙂 men lite deckaraktigt då eller?

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.