Fem en fredag v. 24: Sommarstart

Fredag och jag hänger på Elisamatildas Fem en fredag

  1. Vad åt du ofta på sommaren som liten?
    Hm, jag kan inte komma på något speciellt. Vi tältade ofta på somrarna men jag minns inte exakt vad vi hade med oss att äta. Kanske vi åt kräm? Det förknippar jag i alla fall med sommaren.
  2. Hur är sommaren sämre än övriga årstider?
    När den är för varm. Jag är en sån som gärna ser max 23 grader och lite fläktande vind. Den här riktiga hettan kan jag vara utan. Det finns liksom ingenstans att ta vägen.
  3. Vilka platser besökte du ofta på sommaren som ung?
    Värmland och Sörmland. Framförallt Värmland där både min mormor och min styvfars föräldrar hade stuga förknippar jag med somrarna när jag var liten.
  4. Vad är något du vill göra i sommar?
    Läsa och ta det lugnt! Slappa. På sin höjd en vettig sak per dag. Vi ska också till Irland, det blir spännande.
  5. Spenderar du hellre sommaren på landet eller i storstad?
    Det beror helt på temperaturen. Numera är vi ofta kvar i stan (det är inte precis en storstad…) och gör utflykter ut på landet. Riktiga storstäder undviker jag gärna på sommaren, det är för varmt. Fast i år ska vi till Dublin.

Så här såg det ut i morse på väg till jobbet:

9 kommentarer

  1. Jag är grön av avund på din resa till Irland! Du kan väl visa lite foton sen när du kommer hem igen?? Irland skulle jag ju gärna vilja se, har funderat på vandringsresa men mina vrister är inte bra, o vet inte om jag kan leka stenget längre..
    Vart har krämerna tagit vägen? Min dotter fick alltid det liksom bonusbarnen. jag har inte tänkt på det på många herrans år. Kanske är de ersatta av klämmisarna som mina barnbarnsbarn smäller i sig (två-åringar). Håller med di angående temperatur, idag vidrigt varmt, bortåt 30, o hade jag inte hunden skulle jag inte gå utanför dörren. Ha en fin fortsatt helg

    Gilla

  2. kräm kan jag hålla med om. och nykokt jordgubbs – ocha hallonsaft. jag gjorde kräm när barnen var små. om du läser varje dag har du ju gjort en vettig sak varje dag? så roligt med resa till Irland. skulle gärna åka dit

    Gillad av 1 person

  3. Jag gillar jordgubbar o andra bär, även sylt av dom men har aldrig riktigt gillar kräm, vet inte varför, det ser så gott ut. Du nämner helt klart det perfekta sommarvädret, 23 grader o lite vind. Läsa är perfekt sommar sysselsättning, i skuggan. Irland låter som ett otroligt spännande resemål. Ha en fin söndag

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.